مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مسچی

خدمات کوچینگ توسعه فردی و سازمانی و برگزاری دوره ها و رویدادهای تخصصی کوچینگ

مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مسچی

خدمات کوچینگ توسعه فردی و سازمانی و برگزاری دوره ها و رویدادهای تخصصی کوچینگ

۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به عنوان صاحب یک کسب و کار یا مدیر یک سازمان، هر روز بر بخش‌های مختلف کسب و کارتان نظارت دارید، با کارکنان و و مدیران مجموعه خود تعامل می‌کنید، گزارش‌های مالی، فروش و عملکرد را با دقت بررسی می‌کنید، با تأمین‌کنندگان و مشتریان ارتباط برقرار می‌کنید و برای کسب و کارتان چشم‌اندازهای بلندمدت و کوتاه مدت تعریف می‌کنید.

پیش خود تصور می‌کنید این بزرگ‌ترین نقطه‌قوت شما است که از نزدیک بر همه بخش‌های کسب و کارتان اشراف دارید و با زیر و بم آن آشنا هستید. اما آیا این تصور درست است؟
در مرکز کسب و کارتان ایستاده‌اید و از فاصله‌ای بسیار نزدیک به آن نگاه می‌کنید، و این باعث می‌شود نقاط کور شما افزایش یابد، مشکلات، چالش‌ها، سرمایه‌های ناملموس و حتی فرصت‌های تکرار نشدنی از دید شما پنهان بماند.

 

برای همین به فرد باتجربه‌ای نیاز دارید که خارج از گود کسب و کار شما ایستاده باشد و بتواند با نگاهی بیطرفانه و عاری از هر گونه تعصب و قضاوت، کسب و کار شما را بررسی کند، کسی که در اداره کردن و موفقیت کسب و کارهای مختلف سابقه درخشانی داشته باشد؛ یک مشاور کسب و کار.

  • اگر نابسامانی‌های اقتصادی، رکود بازار، بحران‌های پی در پی و رقابتی بودن بیش از حد بازار شما را مضطرب و نگران کرده؛
  • اگر حس می‌کنید کسب و کارتان خیلی بیشتر از این پتانسیل دارد و می‌تواند پیشرفت کند اما نمی‌دانید چگونه این پتانسیل‌ها را بالفعل کنید؛
  • اگر حس می‌کنید همه راه‌ها را رفته‌اید اما نتوانسته‌اید برای مشکلاتتان راهکار مناسبی پیدا کنید؛
  • اگر می‌خواهید سیستم‌سازی* کنید تا کسب و کار شما در نبودتان بی هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهد؛
  • اگر می‌خواهید یک کسب و کار جدید راه بیندازید اما دست نگه داشته‌اید چون از ریسک‌ها و مشکلات این مسیر بی‌خبرید؛
  • اگر ایده‌های بکری در ذهن دارید اما نمی‌دانید چگونه باید این ایده‌ها را اجرایی کرد؛
  • اگر نمی‌توانید گاو بنفش* کسب و کارتان را پیدا کنید؛

و از همه مهم‌تر این که، اگر فکر می‌کنید به اوج قله موفقیت رسیده‌اید و بیشتر از این پیشرفت کردن برایتان میسر نیست.
مشاور کسب و کار همان کاتالیزوری است که کسب و کار شما را سریع‌تر و راحت‌تر به موفقیت و پیشرفت می‌رساند. اما چگونه؟


مشاوره کسب و کار چیست؟

مشاوره کسب و کار حرفه‌ای است که به صاحبان کسب و کار و مدیران کمک می‌کند مشکلات خود را برطرف کرده و یک تغییر خوب و مثبت ایجاد کنند. در مشاوره کسب و کار شما می‌توانید از تجربه، دانش و تخصص فردی استفاده کنید که با فراز و نشیب‌های اداره کردن یک کسب و کار کاملاً آشنا است.

مشاور کسب و کار در وهله اول یک تحلیل‌گر است که با نگاهی دقیق و موشکافانه تمامی بخش‌های یک سازمان یا کسب و کار را تجزیه و تحلیل می‌کند؛ مدیریت، منابع انسانی، مالی، فروش، بازاریابی، فناوری اطلاعات، اجرایی و…
می‌توان گفت موفقیت مشاوره کسب و کار در گروی رسیدن به شناخت و درکی عمیق از کسب و کار است.

برای همین منظور مشاور کسب و کار با مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و تمامی کارکنان شرکت جلسه می‌گذارد تا جایگاه، مسئولیت‌ها و وظایف هر یک از آن‌ها را به دقت بررسی کند و تشخیص دهد کسب و کار در حال حاضر در چه موقعیتی قرار دارد.

در مشاوره کسب و کار عملکرد سیستماتیک، انعطاف‌پذیری سازمان و نیاز به حضور نیروهای متخصص بررسی می‌شود. سپس این بینش و آگاهی به مدیر سازمان یا صاحب کسب و کار منتقل می‌شود تا نقاط قوت و نقاط قابل بهبود (نقاط ضعف) کسب و کار خود را بشناسند.

و بدانند کسب و کارشان در چه زمینه‌هایی نیازمند رشد و پیشرفت است، اولویت‌هایشان را مشخص کنند، اهداف و استراتژی‌های سازمان را مرور کرده و در نهایت چشم‌اندازی واضح و شفاف از زمان حال و آینده کسب و کار در پیش چشم او ترسیم شود.

 

حال صاحب کسب و کار می‌تواند با در دست داشتن این اطلاعات برای خود اهدافی هوشمندانه تعریف کند. به توصیه‌ها و راهکارهایی گوش دهد که مشاور کسب و کار پیش پای او گذاشته است و بر همان مبنا تصمیم‌های مهمی بگیرد.

تصمیم‌هایی که بدون شک آینده کسب و کارش را متحول خواهد ساخت. اما کار به همین‌جا ختم نمی‌شود، مشاور کسب و کار فقط راهکار نمی‌دهد، بلکه در تمام مسیر همراه صاحب کسب و کار است و به او کمک می‌کند این توصیه‌ها را به مرحله اجرا درآورده و اهدافش را عملی کند، میزان پیشرفتش را بسنجد و مطمئن شود در مسیر درستی قرار گرفته است.

در اغلب اوقات صاحبان کسب و کارهای استارت‌آپی چندان با الفبای کسب و کار آشنا نیستند. آن‌ها چنان در پیاده کردن ایده‌هایشان غرق شده‌اند که چالش‌ها و مشکلات سر راهشان را نادیده می‌گیرند.

آمار نشان می‌دهد از هر 5 استارت‌آپ چهارتایشان شکست می‌خورند. برای همین حضور یک مشاور کسب و کار با تجربه که از چند و چون راه‌اندازی کسب و کارهای جدید می‌تواند در موفقیت این استارت‌آپ‌ها نقش بسزایی داشته باشد.


چرا باید یک مشاور کسب و کار استخدام کنید؟

صاحبان کسب و کار به خدمات مشاوره روی می‌آورند چون می‌خواهند میانبرها، موانع و بیراهه‌های مسیر رسیدن به اهدافشان را بشناسند. مشاوره کسب و کار در زمینه‌های متنوعی همچون سیستم‌سازی، بهینه‌سازی عملکرد، کار تیمی، مدیریت تغییر، افزایش آمار فروش، برقراری ارتباط مؤثر، نحوه صحیح تفویض اختیار، برندینگ و اعتمادسازی به مدیران و صاحبان کسب و کار کمک می‌کند.

اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر و جزئی‌تر بگوییم، مشاور کسب و کار به شما کمک می‌کند تا؛
• برای کسب و کارتان زیرساخت‌هایی غنی و قابل اطمینان بسازید.
• چالش‌ها را به فرصت تبدیل کنید.
• کارکنانی مستقل و مسئولیت‌پذیر پرورش دهید.
• به درک بهتری از بازار هدفتان برسید.
• بازدهی و بهره‌وری کارکنان خود را افزایش دهید.
• خود را با سرعت سرسام‌آور تغییرات دنیای کسب و کار وفق دهید.
• ریسک‌ها و هزینه‌هایتان را کاهش دهید.
• مشکلات سیستم کسب و کارتان را پیش از وقوع شناسایی و برطرف کنید.
• دارایی‌ها و سرمایه‌های پنهان کسب و کار خود را بشناسید.
• در دنیای گنگ و مبهم کسب و کار با اطمینان و اعتماد به نفس کافی گام بردارید و تصمیم بگیرید.

گاهی اوقات به عنوان صاحب یک کسب و کار به یک همراه نیاز دارید که صادقانه و بدون ترس از خشم شما یا اخراج شدن اشتباهاتتان را به شما گوشزد کند، موفقیت و پیروزی شما را ببیند و تشویقتان کند، به شما انگیزه و اطمینان دهد. شما را تشویق کند تا اقدام کنید. منابعی غنی و پربار در اختیارتان قرار دهد.

شبکه ارتباطات شما را گسترده کند. شما را به چالش بکشاند و اجازه ندهد محدودیت‌هایی که برای خودتان قائل شده‌اید، راه موفقیت شما را سد کنند. وقتی ایده خوبی به ذهنتان خطور کرده و به دنبال تصدیق هستید، به شما بگوید؛ ایده فوق‌العاده‌ای است، تخصص و تجربه‌ام می‌گوید به احتمال 90 درصد موفق خواهی شد. یا ایده خوبی است اما باید جوانب امر را با دقت بسنجی چرا که راه دشواری برای رسیدن به هدفت در پیش داری. و این‌ها دقیقاً همان کارهایی هستند که یک مشاور کسب و کار انجام می‌دهد.

نکات مهم
برای وارد شدن به صنعت مشاوره کسب و کار نیازی نیست در دوره خاصی شرکت کنید یا تحصیلات آکادمیک را پشت سر بگذارید. هر کسی می‌تواند با چاپ کردن یک کارت ویزیت یا راه‌اندازی یک وبسایت خود را به عنوان مشاور کسب و کار معرفی کند. اما آیا هر مشاوری می‌تواند عملکرد و نتایج شرکت شما را بهبود ببخشد؟


با توجه به نقش بسیار مهم و حساس مشاوره کسب و کار در موفقیت یک کسب و کار باید در انتخاب چنین فردی دقت و وسواس زیادی به خرج دهید. باید حسابی تحقیق کنید، نظر مراجعین قبلی را جویا شوید، پروژه‌های پیشین را بررسی کنید و در نهایت فرد شایسته، متخصص و با تجربه را انتخاب کنید.

همچنین ست گادین اسطوره بازاریابی و فروش در کتاب گاوبنفش به شما می‌گوید که متمایز شدن چه تأثیری در آمار فروش شما خواهد داشت.

آماده‌اید تا کسب و کارتان را وارد مرحله جدیدی کنید؟ آماده‌اید تا با قدرت کسب و کارتان را توسعه دهید و نگران این نباشید که اقتصاد کلان چه چالش‌هایی را پیش رویتان قرار می‌دهد؟
با متخصصین مشاوره کسب و کار در مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مس‌چی تماس بگیرید یا چند دقیقه زمان بگذارید و فرم زیر را پر کنید تا به شما بگوییم در چه زمینه‌ای به مشاوره کسب و کار نیاز دارید.

  • علی مسچی
  • ۰
  • ۰

کوچینگ تحصیلی چیست؟

تا حالا برایتان پیش آمده که چند ساعت مطالعه کنید و بعد حس کنید چیزی از محتوای کتاب نفهمیده‌اید؟ برای رسیدن به اهدافتان به یک برنامه نیاز دارید؟ همیشه با خودتان می‌گویید، چرا آنقدر وقت کم می‌آورم؟

کوچینگ تحصیلی یک مکالمه اختصاصی و دو نفره میان کوچ تحصیلی و دانش‌آموز یا دانشجویی است که می‌خواهد مهارت‌ها و عملکرد خود را بهبود بخشد. با کمک یک کوچ تحصیلی می‌توانید مهارت‌های مدیریت زمان را فرا بگیرید، برای خود اهدافی مشخص کنید، هوشمندانه‌تر مطالعه کنید و برای آزمون‌ها کاملاً آماده باشید.

چرا باید یک کوچ تحصیلی داشته باشیم؟

کوچ‌های تحصیلی به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کنند تا زمان را مدیریت کرده، هوشمندانه مطالعه کنند، برای آزمون‌هایشان برنامه‌ریزی کنند و متناسب با سبک یادگیری‌شان برای آن‌ها استراتژی‌هایی طراحی کنند.

در جلسات کوچینگی می‌توانید خیلی راحت با کوچ درباره اتفاقات روی داده در کلاس درس و خارج از آن صحبت کنید و تجربیاتتان را با او در میان بگذارید. کوچ عمیقاً به حرف‌های شما گوش می‌دهد و حرف‌هایتان را جدی می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد دانش‌آموزانی که طبق یک برنامه زمانی مداوم با کوچ تحصیلی کار می‌کنند، در امور تحصیلی موفق‌تر هستند.

 

انتخاب بین مشاوره تحصیلی و کوچینگ تحصیلی تصمیم بسیار مهمی است و به خود شما بستگی دارد که دانش‌آموزتان برای موفقیت تحصیلی چه نوع خدمات و حمایتی نیاز دارد.

یک مشاور تحصیلی برنامه مشخصی اغلب برای کوتاه مدت و روند تحصیل به شما خواهد داد در حالی که نه تنها در کوچینگ تحصیلی خبری از برنامه مشخص و تعریف شده‌ای برای همه نیست بلکه شما را از پتانسیل‌ها و توانایی‌های بالغعل تان آگاه می‌سازد.

تمرکز یک کوچ تحصیلی بر فرآیند یادگیری دانش‌آموزان است نه مباحث درسی و تکنیک‌های آموزشی. دانش آموز در نهایت با همراهی یک کوچ تحصیلی وضعیت و توانایی های خود را می‌شناسد و یاد می‌گیرد چگونه با چالش‌های تحصیلی مقابله کند.

بهترین زمان برای شرکت در جلسات کوچینگ تحصیلی

  • اوایل ترم، برای بررسی و مرور درس‌های سال تحصیلی جدید و برنامه‌ریزی برای آن
  • اواسط ترم که خوب در کلاس جا افتاده‌اید و می‌دانید در طول ترم قرار است چه کارهایی انجام دهید و چه آزمون‌ها و برنامه‌هایی در پیش دارید.
  • اواخر ترم برای بالا بردن تمرکزتان و انجام کارهای باقیمانده

یا هر زمانی که حس می‌کنید عملکردتان خوب نیست؛

  • درباره سیاست‌ها و برنامه‌های تحصیلی سؤالی دارید.
  • حس می‌کنید فشار تحصیلی خارج از حد توان شما است.
  • می‌خواهید گزینه‌های تحصیلی را پیدا یا بررسی کنید.

و یا زمانی که بخواهید مهارت‌های زندگی و قابلیت‌های یادگیری خود را تقویت کنید، به عنوان مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیریت استرس
  • مطالعه دروس دانشگاهی
  • انگیزه و تمرکز
  • ارتباط برقرار کردن با مدیران و معلم‌ها
  • آماده شدن برای آزمون‌ها
  • مدیریت زمان

در یک جلسه کوچینگی چه اتفاقی می‌افتد؟

شما به اتفاق کوچ بر روی مباحث مورد نظرتان کار می‌کنید. کوچ با استفاده از مهارت پرسشگری قدرتمند به شما کمک می‌کند تا خودتان بهترین استراتژی‌ها و منابعی را پیدا کنید که به واسطه آن‌ها به اهدافتان می‌رسید.

کوچینگ تحصیلی برای افزایش یادگیری دانش آموزان و دانشجویان

تفاوت کوچینگ تحصیلی و مشاوره
در نظر داشته باشید که کوچ تحصیلی و مشاور تحصیلی با هم تفاوت دارند. مشاوره تحصیلی بر روی برنامه‌ریزی درسی تمرکز دارد، در حالی که کوچینگ تحصیلی مباحث گسترده‌تری را در برمی‌گیرد؛ استراتژی‌های یادگیری، مهارت‌های مدیریت زندگی و گرفتن نمرات عالی در آزمون‌های مختلف.

اگر می‌خواهید به شکلی کاملاً اختصاصی و منحصر به فرد برای تحصیلاتتان برنامه‌ریزی کنید و در مسیر درستی حرکت کنید، کار کردن با یک کوچ تحصیلی بهترین گزینه برای شما است.

مشاور تحصیلی مانند یک استاد یا مرشد و در یک زمینه خاص راهنمای شما بوده و به شما راهکار می‌دهد. استاد در جایگاه الگوی فرد قرار می‌گیرد در حالی که کوچ متخصص در فرآیند کوچینگ است. اگر می‌خواهید کوچینگ را بیشتر بشناسید مقاله کوچینگ چیست را بخوانید!

یاد گرفتن از طریق مشاوره به این صورت است که استاد همه چیز را می‌داند و مراحل را گام به گام پیش می‌برد و دانش‌پذیر هر سؤالی بپرسد او پاسخ می‌دهد. اما کوچینگ معتقد است که با پرسیدن سوالات قدرتمند از دانش‌پذیر (مراجع) می‌توان پاسخ را از خود فرد بیرون کشید.

تفاوت کوچینگ تحصیلی و تدریس خصوصی

اهداف و روند کوچینگ تحصیلی خیلی فراتر و عمیق‌تر از آن است که به دانش‌آموزان بگوید چه کار کنند تا درس‌هایشان را بهتر یاد بگیرند و بازدهی و راندمانشان بیشتر شود. کوچینگ تحصیلی به آن‌ها کمک می‌کند تا از پس بحران‌های بزرگ‌تر زندگی برآیند.

کوچینگ به آن‌ها کمک می‌کند تا چالش‌های تحصیلی خود را همچون سکوی پرتابی ببینند که آن‌ها را برای موفقیت در تحصیل و فراتر از آن آماده می‌کنند.

در جلسات کوچینگ تحصیلی قرار نیست کوچ …؛

  1. به دانش‌آموز درس دهد.
  2. تکالیف‌ درسی را تصحیح کند.
  3. کمک کند تا دانش‌آموز تکالیف مدرسه‌اش را انجام دهد.

برای مشکلات تحصیلی دانش‌آموزان یک راهکار فوری ارائه دهد تا اوضاع موقتاً بهتر شود.
اگر دانش‌آموزان می‌خواهند از جلسات کوچینگ بیشترین بهره را ببرند، باید سروقت و منظم در این جلسات شرکت کنند. به علاوه باید تمامی فعالیت‌هایی را انجام دهند که طی جلسه با کوچ بر سر آن‌ها توافق کردند.

کوچ تحصیلی قرار نیست به دانش‌آموز درس دهد، بلکه او بیشتر شبیه به یک کوچ ورزشی عمل می‌کند و به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا در امور تحصیلی و زندگی خود به موفقیت برسند.

در واقع به آن‌ها کمک می‌کند تا برای یادگیری بهتر دروس و انجام فعالیت‌های تحصیلی‌شان رویکرد سازمان یافته و منظم‌تری را در پیش بگیرند و در همین راستا به آن‌ها انگیزه می‌دهد. کوچ تحصیلی به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا بهتر و راحت‌تر تمرکز کنند و در آزمون‌ها، عملکرد بهتری داشته باشند.

  • علی مسچی
  • ۰
  • ۰

برنامه توسعه فردی چیست؟

توسعه فردی مبحث بسیار گسترده‌ای است و تمامی فعالیت‌هایی را در برمی‌گیرد که فرد به واسطه آن‌ها می‌تواند استعدادها، توانمندی‌ها، پتانسیل‌ها و نقاط قابل بهبود خود را بهتر بشناسد، و برای رسیدن به یک زندگی بهتر، پتانسیل‌های خود را به حالت بالفعل درآورد، از استعدادها و توانمندی‌هایش بیشترین بهره را ببرد.

به زبان ساده‌تر می‌توان گفت توسعه فردی از شما فردی توانمندتر و بهتر می‌سازد. وانگهی نباید تصور شود توسعه فردی یک شبه به دست می‌آید؛ توسعه فردی فرآیندی است مستمر و همیشگی که برای رسیدن به آن باید برنامه‌ریزی کرد. اما پیش از آن‌که در این مسیر گام بگذارید باید؛

اقدامات لازم برای نوشتن برنامه رشد فردی idp

توسعه فردی بدین معنا است که شما باید توانمندی‌ها و نقاط قوت خود را آن‌قدر تقویت کنید که نقاط قابل بهبودتان (نقاط ضعف‌تان) کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شوند و به فردی تبدیل شوید که بهتر از دیروز و ضعیف‌تر از فردا است.

 

اما چرا به یک برنامه توسعه فردی نیاز دارید؟

با تمرکز کردن بر روی برنامه توسعه فردی IDP می‌توانید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید، به آمال و آرزوهایتان برسید و استعدادهایتان را شکوفا کنید. برنامه رشد فردی به شما کمک می‌کند تا زندگی‌تان را بهتر و بیشتر تحت کنترل داشته باشید و در نتیجه برای مشکلات و موانعی که ممکن است در آینده سر راهتان قرار بگیرند، کاملاً آماده خواهید بود.

در واقع برنامه توسعه فردی همچون نقشه‌ای است که به شما می‌گوید برای آن که از نقطه الف به نقطه ب برسید، چه مسیری را باید طی کنید، چه موانعی را باید پشت سر بگذارید، کدام مسیرها بی‌راهه و کدام میان‌بر هستند. به علاوه با در دست داشتن چنین نقشه‌ای می‌توانید زمان رسیدن به مقصد را تخمین بزنید یا اگر مسیر را اشتباه رفتید، کافی است نگاهی دقیق‌تر به این نقشه بیندازید تا دوباره در مسیر درست قرار بگیرید.

به برنامه توسعه شخصی نیاز دارید تا تصمیم‌های بهتری بگیرید و همیشه یادتان باشد که چه هدفی در ذهن داری، وقتی خودتان را برای آینده آماده کرده باشید، احتمال موفقیت شما افزایش می‌یابد و خطرش خیلی کمتر است که اوضاع از کنترل شما خارج شود یا شکست بخورید.

 

نوشتن برنامه رشد فردی به شما کمک می‌کند تا با تمام توان بر روی اهدافتان متمرکز شوید و ببینید برای رسیدن به اهدافتان به چه مهارت‌ها و توانمندی‌هایی نیاز دارید. کدام یک از آن‌ها را باید کسب کنید و کدام یک از آن‌‌ها نیازمند توسعه و تقویت هستند. چه کارهایی را باید انجام دهید و چه کارهایی را باید از لیست برنامه روزانه‌تان حذف کنید.

 

چگونه می‌توان یک برنامه توسعه فردی مؤثر و نتیجه‌بخش نوشت؟

مکتوب کردن برنامه توسعه فردی IDP به شما کمک می‌کند تا در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود سریع‌تر و راحت‌تر به موفقیت برسید اما پیش از نوشتن برنامه توسعه فردی از خودتان بپرسید:

3 تا از مهم ترین پرسش های یک برنامه توسعه فردی

پاسخ دادن به این پرسش‌ها به شکل‌گیری و مشخص شدن چهارچوب و قالب این برنامه کمک می‌کند. اما این پایان ماجرا نیست. باید تا جایی که می‌توانید اطلاعاتی دقیق و موثق جمع کنید، درباره کوتاه مدت یا بلند مدت بودن اهدافتان تصمیم بگیرید، موانع و مشکلات را شناسایی کنید.

می‌توانید نقاط قوت و توانمندی‌هایتان را در این برنامه لحاظ کنید. در نظر داشته باشید که نوشتن برنامه توسعه فردی نیازمند صرف زمان و انرژی قابل توجهی است، پس نباید انتظار داشت که ظرف مدت زمان کوتاهی بتوانید یک برنامه کامل و همه جانبه برسید و موفق شوید. در ادامه برایتان خواهیم گفت که چگونه می‌توانید در 6 مرحله یک برنامه توسعه فردی بنویسید.

اینفوگرافیک 6 مرحله اصلی برنامه توسعه فردی

مرحله اول: نوشتن 10 هدف مهم زندگی‌تان

گاهی اوقات هدف شما برای رسیدن به توسعه فردی در یادگیری یا ارتقای یک مهارت خلاصه می‌شود. می‌توانید در برنامه توسعه فردی به دست آوردن یا کنار گذاشتن یک خصلت را به عنوان هدف خود انتخاب کنید، مثلاً می‌توانید تصمیم بگیرید که مسئولیت‌پذیر باشید یا خشم خود را کنترل کنید. فقط توجه داشته باشید که اهداف شما SMART باشند و از این ویژگی‌ها پیروی کنند؛

  • مشخص بودن (Specific)
  • قابل ارزیابی (Measurable)
  • دست یافتنی (Attainable)
  • واقع‌بینانه (Realistic)
  • دارای چهارچوب زمانی مشخص (Time framed)

مرحله دوم: انتخاب مهم‌ترین هدف

در این مرحله باید از میان 10 هدفی که در مرحله قبل مشخص کرده‌اید، مهم‌ترین آن‌ها را به عنوان هدف برنامه توسعه شخصی خود انتخاب کنید. بنویسید که چرا این هدف در صدر لیست تان قرار می‌گیرد؟ رسیدن به این هدف چه تغییری در زندگی شما ایجاد می‌کند؟ چه تأثیری بر روی زندگی اطرافیان‌تان خواهد داشت؟ پاسخ دادن به این پرسش‌ها به شما کمک می‌کند تا به درست بودن انتخابتان اطمینان داشته باشید.

مرحله سوم: مشخص کردن برنامه زمانی

باید از همان ابتدا مشخص کنید که برای رسیدن به این هدف چقدر زمان نیاز دارید. این برنامه زمانی باید معقول و منطقی باشد. به عنوان مثال فردی با 50 کیلو اضافه وزن نمی‌تواند چنین هدفی برای خود تعیین کند: کاهش 20 کیلو وزن ظرف مدت 2 هفته. برای رسیدن به یک برنامه زمانی درست و دقیق باید تمامی موانع، مشکلات و چالش‌های موجود را در نظر بگیرید.

مرحله چهارم: مشخص کردن نقاط قوت و نقاط قابل بهبود

برنامه‌ توسعه فردی به شما کمک می‌کند نقاط قوت خود را بهبود بخشید و نقاط قابل بهبود خود را از میان بردارید. قلم و کاغذ بردارید و 5 نقطه قوت و توانمندی خود را یادداشت کنید. این نقاط قوت چگونه به شما کمک می‌کنند تا به هدفتان برسید.

برای رسیدن به این هدف کدام یک از این توانمندی‌ها را باید تقویت کنید. 5 نقطه قابل بهبود خود را بر روی کاغذ بیاورید. این نقاط قابل بهبود چه تأثیری بر روی برنامه توسعه فردی شما خواهند داشت؟ برای از میان برداشتن این نقاط قابل بهبود چه برنامه‌ای دارید؟ همه را مکتوب کنید.

مرحله پنجم: نوشتن اقدامات لازم برای رسیدن به هدف

تا این مرحله از برنامه‌ توسعه فردی به مباحث تئوری اختصاص داشت اما این مرحله حول محور اقدام است. باید دست به کار شوید و ببینید برای رسیدن به هدفتان چه فعالیت‌هایی باید صورت دهید. قدرت انباشتگی کارها را دست کم نگیرید، اگر برای رسیدن به هدفتان هر روز یک گام کوچک بردارید، با گذشت یک مدت زمان کوتاه چندین و چند گام به هدفتان نزدیک‌تر شوید. این سریع‌ترین روش برای رسیدن به هدفتان است.

مرحله ششم: بررسی میزان پیشرفت

بدون تردید مهم‌ترین گام در برنامه‌ توسعه فردی بررسی میزان پیشرفت است چرا که تنها از این طریق می‌توانید درک کنید که تا چه اندازه به هدفتان نزدیک شده‌اید. برای اجرای این مرحله باید معیار و مبنایی برای رسیدن به هدفتان مشخص کنید. سپس میزان پیشرفت خود را با آن بسنجید.

باید بنویسید که در مسیری که پشت سر گذاشته‌اید، چه چیزهایی خوب پیش رفته‌اند، چه دستاوردها و موفقیت‌هایی داشته‌اید، چه درس‌هایی آموخته‌اید و بر روی کدام مسائل باید بیشتر کار کنید.

 

اگر می‌خواهید فردایتان را تغییر دهید، باید همین امروز اقدام کنید.

 

در پایان برایتان چند نمونه فرمت برنامه‌ توسعه فردی آورده‌ایم تا با الهام گرفتن از آن برنامه منحصر به فرد خودتان را بنویسید.

نمونه اول برنامه توسعه فردی

نمونه دوم برنامه توسعه فردی

نمونه سوم برنامه توسعه فردی

 

نتیجه‌گیری

برای رسیدن به توسعه فردی می‌بایست در وهله اول به خودشناسی برسید، توانمندی‌ها، نقاط قوت و پتانسیل‌های‌تان را به درستی درک کنید. در عین حال نباید از نقاط قابل بهبود خود غافل بمانید چرا که می‌توانند به بزرگ‌ترین مانع شما در راه رسیدن به اهدافتان تلقی شوند.

برای آن‌که مطمئن شوید در مسیر درستی گام برمی‌دارید، به یک برنامه هوشمند نیاز دارید. برای داشتن یک برنامه رشد فردی موفق باید هدفی برای خود تعیین کنید که شما را به حرکت وامی‌دارد و عزمتان را جزم می‌کند. برنامه توسعه فردی را می‌توان یک سرمایه‌گذاری بر روی توانمندی‌ها و نقاط قوت فرد دانست که کیفیت زندگی او را در آینده بهبود می‌بخشد.

چنانچه در زمینه نوشتن برنامه‌ توسعه فردی سؤالی دارید یا ترجیح می‌دهید همکاران متخصص ما در مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مس چی شما را راهنمایی کنند، با ما تماس بگیرید.

  • علی مسچی
  • ۰
  • ۰

قفسه‌ کتابفروشی‌ها پر است از کتاب‌هایی که می‌خواهند به شما یاد دهند، چگونه زندگی بهتری داشته باشید و این مسئله حکایت از آن دارد که این روزها ما انسان‌ها خیلی از زندگی‌مان راضی نیستیم و می‌خواهیم برای رشد و پیشرفت آن گامی برداریم.
اما حتماً متوجه شده‌اید عمر این کتاب‌ها در قفسه کتابفروشی چندان طولانی نیست و دیری نمی‌پاید که کتاب‌های جدید با عناوین وسوسه‌انگیزتر و همان محتوای تکراری و کلیشه‌ای جای آن‌ها را می‌گیرند. اما چرا کتاب‌هایی که با آن شور و حرارت در ردیف کتاب‌های پرفروش ماه و سال قرار می‌گیرند، خیلی زود به دست فراموشی سپرده می‌شوند؟

شاید مهم‌ترین دلیلش این باشد که نمی‌توان یک فرمول جادویی برای داشتن یک زندگی بهتر نوشت و به همه انسان‌ها وعده داد که با اجرای این فرمول به سعادت و شادکامی خواهید رسید. در واقع هر انسانی نیازها، خواسته‌ها، استعدادها و پتانسیل‌های منحصر به خود را دارد بنابراین نمی‌توان گفت پیروی کردن از فرمولی که برای عده‌ای نتیجه‌بخش بوده، برای سایرین هم مؤثر و مثمرثمر خواهد بود.

با این اوصاف باید به دنبال یک راهکار به مراتب اختصاصی‌تر بود؛ کوچینگ بهترین گزینه‌ای است که پیش رویتان قرار دارد و به شما کمک می‌کند تا برای بهتر شدن زندگی‌تان به یک فرمول طلایی برسید.

 

شما بهترین متخصص زندگی‌تان هستید!

هرکس تعریف متفاوتی از شادکامی، سعادت، موفقیت یا حتی سلامتی دارد. به علاوه نگرش‌ها، ارزش‌ها، باورها و دیدگاه‌های افراد متفاوت از یکدیگر است. اما این قانون درباره همه افراد صدق می‌کند: هیچ‌کس به اندازه خودت به زیر و بم زندگی‌ات و نقاط پنهان و آشکار شخصیتت آگاه نیست. فقط گاهی اوقات افراد از نقاط قوت، نقاط قابل بهبود (نقاط ضعف) و جنبه‌های مختلف زندگی‌شان شناخت کافی ندارند.

در چنین شرایطی فرد به یک لایف کوچ و راهنما نیاز دارد تا به خودآگاهی رسیده و دانش و بصیرت خود را افزایش دهند. این شکل از خودآگاهی سرچشمه و منشأ تغییر و تحولات بزرگی در زندگی افراد خواهد بود.

 

لایف کوچینگ چیست؟

لایف کوچینگ یا کوچینگ زندگی یکی از محبوب‌ترین شاخه‌های کوچینگ است؛ رابطه‌ای مؤثر و پربازده میان لایف کوچ و مراجع که در آن لایف کوچ به مراجع کمک می‌کند برای خود اهدافی مشخص کند و برای رسیدن به آن اهداف برنامه‌ریزی و اقدام کند. گاهی اوقات هم افراد برای درک بهتر مشکلاتشان و یافتن بهترین راهکار به لایف کوچینگ روی می‌آورند.

لایف کوچینگ یک فرآیند مکالمه محور است که می‌توان جلسات آن را به صورت تلفنی، آنلاین یا حضوری برگزار کرد. مدت زمان هر یک از این جلسات معمولاً بین 45 تا 60 دقیقه است و غالباً هفته‌ای یک بار برگزار می‌شوند.

اگر درباره لایف کوچینگ و نحوه برگزاری جلسات آن سوالی دارید یا می‌خواهید برای شرکت در یک جلسه معارفه لایف کوچینگ درخواست دهید، با ما تماس بگیرید یا چند ثانیه وقت بگذارید و فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما در مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مس‌چی با شما تماس بگیرند.

 

لایف کوچینگ چه چیزهایی نیست؟

بسیاری افراد به اشتباه تصور می‌کنند لایف کوچینگ یک شیوه مدرن مکالمه درمانی است اما نباید کوچینگ زندگی را با درمانگری اشتباه گرفت. چرا که درمانگر در گذشته فرد کنکاش می‌کند تا ببیند چه دردها، رنج‌ها و مشکلاتی باعث شده او به این جایگاه برسد.

درمانگر برای آن که فرد را از یک وضعیت نامتعادل و نابسامان به یک وضعیت عادی برساند، می‌کوشد تا به ریشه مشکلات او پی ببرد. این در حالی است که نگاه لایف کوچ به امروز است و می‌کوشد فرد را از یک وضعیت عادی و نرمال به یک جایگاه ایده‌آل و مطلوب برساند.

مزایای لایف کوچینگ در زندگی فردی تان

به علاوه نباید لایف کوچینگ را با مشاوره اشتباه گرفت، چرا که مشاور تمام پاسخ‌ها را حاضر و آماده در اختیارتان قرار می‌دهد و به شما می‌گوید برای حل مشکلات خود چه باید بکنید و چه مسیری را طی کنید.

اما لایف کوچینگ بر این پایه استوار است که هر کس بهترین مدیر و مدبر زندگی خودش است و پاسخ تمام مشکلات و راه رسیدن به اهدافش را بهتر از هر فرد دیگری می‌داند. فقط به کسی نیاز دارد که بتواند او را به عمیق‌تر فکر کردن ترغیب کند تا خودش به راهکار و پاسخ برسد؛ لایف کوچ

لایف کوچ یا کوچ زندگی کیست؟

لایف کوچ کیست و چه می‌کند؟

لایف کوچ یا کوچ زندگی تسهیل‌گری است که راه رسیدن به هدف را هموار می‌کند. به فرد کمک می‌کند تا من حقیقی خود را کشف کند، پتانسیل‌ها، استعدادها، نقاط قوت و نقاط قابل بهبود خود را بشناسد و بر همان اساس برای رسیدن به یک جایگاه بهتر برنامه‌ریزی کند.

لایف کوچ فرد را تشویق می‌کند تا دیدگاهی واقع‌بینانه نسبت به وضعیت فعلی خود داشته باشد و برای خود هدف تعیین کند. گاهی اوقات افراد در ذهن خود یک قفس می‌سازند و آن را پر می‌کنند از باورهای بازدارنده‌ای که به بزرگ‌ترین مانع آن‌ها برای رشد و پیشرفت تبدیل می‌شود.

لایف کوچ به فرد کمک می‌کند تا در وهله اول این باورها را بشناسد، سپس او را به چالش می‌کشد تا این باورها را رها کرده و گامی مثبت و رو به جلو بردارد.
اما تمامی این‌ها زمانی امکان پذیر است که فرد بخواهد تغییر کند و در وضعیت فعلی خود تغییری ایجاد کند. تغییر کردن کار ساده‌ای نیست اما برای رسیدن به یک زندگی بهتر باید از محدوده امن خود خارج شد.

محدوده امن حصاری است که افراد به دور خود کشیده‌اند و درون آن را پر کرده‌اند از روزمرگی و کارهایی که هر روز تکرار می‌کنند. اگر برای خارج شدن از محدوده امن خود به کمک نیاز دارید، توصیه می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید؛ 3 گام ساده برای خارج شدن از محدوده امن!

علاوه بر آن لایف کوچ میزان تعهد و اشتیاق فرد را برای داشتن یک زندگی بهتر افزایش می‌دهد. کوچ زندگی یک شنونده بی‌نظیر است، گوش می‌دهد تا ناگفته‌ها را بشنود و نیازها و خواسته‌های افراد را درک کند. گاهی اوقات کافی است یک نفر صحبت‌هایتان را یک بار دیگر برای خودتان بازگو کند تا تمام نقاط کوری که در ذهنتان وجود داشت، یکی پس از دیگری برطرف شود. این دقیقاً همان کاری است که لایف کوچ انجام می‌دهد.

پرسشگری قدرتمند از دیگر مهارت‌هایی است که لایف کوچ برای کمک به افراد از آن بهره می‌گیرد. پرسش‌های کوچینگی فرد را به فکر فرو می‌برد، موقعیت او را به چالش می‌کشد و چشم‌انداز او را واضح و شفاف می‌کند.
اما هنر لایف کوچ در این است که در زمان مناسب، سوال مناسب را بپرسد، به افراد قدرت دهد تا برای بهبود و پیشرفت زندگی‌شان اقدام کنند.

 

لایف کوچینگ برای چه کسانی مناسب است؟

فرقی نمی‌کند که در زندگی‌تان تا چه اندازه موفق هستید، یا چه مشکلاتی دارید، لایف کوچینگ به شما کمک می‌کند تا زندگی بهتری را تجربه کنید.

  • مدت‌ها است در زندگی شخصی‌تان هدفی دارید، اما هنوز برای تبدیل کردن آن به واقعیت اقدامی نکرده‌اید؛
  • می‌خواهید روابط عاطفی‌تان را بهبود بخشید اما نمی‌دانید چگونه؛
  • دوست دارید سبک زندگی‌تان کمی متفاوت‌تر و البته‌ سالم‌تر باشد اما هنوز نتوانسته‌اید اولین گام را برای رسیدن به این هدف بردارید؛
  • در کنترل کردن احساساتی از قبیل خشم و ناراحتی مشکل دارید؛
  • به تازگی در یک رابطه عاطفی شکست خورده‌اید و نمی‌دانید چطور باید از نو شروع کرد؛
  • حس می‌کنید زندگی‌تان باری به هر جهت و بی‌هدف سپری می‌شود؛
  • از زندگی امروزتان راضی نیستید و نمی‌دانید برای تغییر این وضعیت چه باید کرد؛
  • بارها در زندگی تلاش کرده‌اید اما همیشه شکست خورده‌اید و حالا برای یک شروع دوباره انگیزه و اشتیاق کافی ندارید.

لایف کوچینگ همان راه میانبری است که به شما کمک می‌کند تا از پس تمامی این مشکلات برآیید. البته این تمام ماجرا نیست. لایف کوچینگ می‌تواند در تمامی جنبه‌های زندگی شخصی به شما کمک کند.

اگر مسئله‌ای که شما را درگیر کرده در این لیست وجود ندارد، کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید تا ببینید خدمات کوچینگ زندگی برای شما مناسب است یا نه؟
تا به حال در جلسات لایف کوچینگ شرکت کرده‌اید؟ برایمان کامنت بگذارید و تجربه‌تان را با ما به اشتراک بگذارید.

  • علی مسچی